خاطرات
کارشناس بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین گفت : تشخیص زودهنگام بیماری کم کاری تیرویید مانع از عقب ماندگی ذهنی در نوزادان مبتلا به این بیماری میشود.
فهیمه مصطفایی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا در قزوین افزود:تاخیر در شناسایی و درمان این بیماری عوارض جبران ناپذیر مغزی و به ویژه کاهش شدید ضریب هوشی در مبتلایان را به همراه خواهد داشت.
وی اظهار داشت : یکی از عوامل مهم در موفقیت برنامه غربالگری ، نمونه گیری درست و دقیق است که در برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیرویید در ایران نمونهگیری از پاشنه پا در سه تا پنج روز بعد از تولد انجام می شود.
مصطفایی افزود: براساس نتایج برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیرویید پس از نمونهگیری از ? ???هزار و ? ????نوزاد در استان قزوین ، ? ???نوزاد مبتلا به این بیماری شناسایی شدند که تشخیص زودهنگام آن مانع از ابتلا نوزادان به عقب ماندگی ذهنی شده است .
این کارشناس ،اختلال در تکامل کامل یا نسبی تیرویید، اختلال در جایگزینی نابجای تیرویید در دوران جنینی ، مصرف داروهای ضد تیرویید و حاوی مقادیر زیاد ید و اختلالات ارثی را از شایعترین دلایل بروز بیماری کم کاری تیرویید برشمرد.
مصطفایی میزان بروز بیماری کم کاری مادرزادی تیرویید را یک در سه هزار تا چهار هزار تولد در جهان برشمرد و گفت : این رقم در کشور یک در هزار تولد زنده است.
این کارشناس افزود: این مطلب حاکی از میزان بروز بالای بیماری در جهان می باشد که به دلیل کم و غیراختصاصی بودن علایم و نشانههای این بیماری در اوایل دوران شیرخوارگی و نوزادی در اغلب موارد تشخیص بیماری باتاخیر صورت میگیرد.