خاطرات
نصب برنامههایجانبی موبایل
قسمت اول
میخواهیم در طی چند مقاله به بررسی روشهای نصب برنامههای جانبی روی تلفن همراه بپردازیم. برای شروع کار به سراغ یکی از متداولترین روشهای نصب برنامههای جانبی که همان نصب فایلهای معروف SIS است، میرویم.
نصب فایلSIS
فایل هایی با این پسوند از پرکاربردترین فایل های نصب برنامه های کاربردی در گوشی هایی با سیستم عامل سیمبین هستند. به وسیله هر کدام از دستگاه های ارتباط با گوشی، اعم از دستگاه کارت خوان، بلوتوث، اینفرارد یا کابل داده، می توانید فایل " name.sis (فایل برنامه با پسوند sis)" را به گوشی انتقال داده و سپس فایل مذکور را در گوشی باز کنید تا مراحل نصب آغاز شود.
در ابتدا از شما سؤال میشود که برنامهای که میخواهید نصب کنید غیرقابل اعتماد است یا سازنده آن شناخته شده نیست و ثبت نشده است، آیا مطمئن هستید که میخواهید آن را نصب کنید؟ این پیغام به این علت است که سیستم عامل سیمبین کارایی این برنامه را به علت عدم ثبت آن به کاربر هشدار میدهد که ممکن است برنامه مخرب باشد. اگر فایل موردنظر را به درستی میشناسید گزینهYes را انتخاب کنید.
در مرحله بعد نام برنامه موردنظر نشان داده میشود و در مورد نصب آن از شما سؤال میگردد که اگر مطمئن هستید،Yes را انتخاب کنید. در بعضی از برنامهها که چند زبان را پشتیبانی میکنند، از شما سؤال میشود که میخواهید برنامه به چه زبانی نصب شود.
در قسمت بعد گزینهای به نام Options وجود دارد که اگر برنامه دارای گواهینامه باشد با انتخاب View Certificate، میتوانید آن را مشاهده کنید.
از طریق View details جزئیات برنامه اعم از فرمت، نام، نسخه نرم افزار ، نوع، سایز، تولیدکننده و وضعیت را قبل از نصب مشاهده میکنید. با انتخاب گزینه Install به مرحله بعد خواهید رفت.
بعد از این مرحله باید حافظهای را که میخواهید برنامه در آن قسمت نصب شود، مشخص کنید. قسمت اول Phone Memory یا حافظه داخلی گوشی است و قسمت دوم Memory Card یا حافظه خارجی است. توصیه میشود برای جلوگیری از اشغال شدن فضای حافظه داخلی، قسمت دوم یعنی کارت حافظه را انتخاب کنید.
اگر فضای خالی برای نصب برنامه در حافظهای که انتخاب کرده اید وجود داشته باشد، عملیات کپی کردن فایلهای برنامه شروع خواهد شد و اگر فضای کافی موجود نباشد با پیغام خطای مبنی بر کمبود حافظه (Memory Low) مواجه خواهید شد.
توجه داشته باشید برای برنامههایی که باید در حافظه داخلی گوشی نصب شوند، دیگر امکان انتخاب حافظه را نخواهید داشت و برنامه به صورت خودکار در حافظه داخلی گوشی کپی خواهد شد، که این بستگی به نوع کارایی برنامه و طراح آن در ساخت فایل SIS دارد.
پس از نصب هر برنامه جانبی آیکون (Icon) مربوط به آن در Menu گوشی ظاهر میگردد ولی در گوشیهای سری 60 از نسخه 3/2 به بعد آیکون برنامه در پوشه My Own در منو قرار می گیرد.
در گوشی های سری 60 ویرایش سوم سری E، قبل از اجرای فایل SIS، برنامه Manager گوشی را باز کنید و به قسمت تنظیمات آن بروید و مقدار قسمت (Software Installation را به All (not certified only تغییر دهید تا بتوانید برنامههای بدون گواهینامه را نصب کنید.
ممکن است هنگام نصب برنامه های جانبی گوشی های سری 60 ویرایش سوم پیغام خطای Certificate not supported را ملاحظه کنید. در این حالت تاریخ گوشی صحیح نیست و باید آن را به تاریخ روز تصحیح کنید.